1% përvojat rritja e të ardhurave, ndërsa 99% lufton

Të ardhurat Flat në shërim, por jo për 1%

Duke Publikuar: 15 shkurt 2013

Të ardhurat-articleLarge

WASHINGTON - Të ardhurat u rritën më shumë se 11 për qind për qind të lartë 1 fituesve të gjatë rimëkëmbjes ekonomike, por jo në të gjitha për të gjithë të tjerët, sipas të dhënave të reja.

Numrat , të prodhuara nga Emmanuel Saez, një ekonomist në Universitetin e Kalifornisë, Berkeley , tregojnë të ardhurat e përgjithshme në rritje me vetëm 1.7 për qind gjatë kësaj periudhe. Por atje ishte një hendek të gjerë midis 1 për qind të lartë, fitimet e të cilit u rrit me 11.2 për qind, dhe të tjera 99 për qind, të ardhurat e të cilit ka rënë me 0.4 për qind.

Z. Saez, një fitues i Medaljes John Bates Clark, një dafinë ekonomik konsiderohet e dyta vetëm për Nobel, arriti në përfundimin se "Recesioni i Madh ka vetëm aksione depresion të ardhura më të lartë përkohësisht dhe nuk do të prish ndonjë nga rritje dramatike në aksione të lartë të të ardhurave që ka ndodhur që nga viti 1970. "

Dallimi në mes të ata njerëz të lartë dhe çdokush tjetër mund t'i atribuohet, pjesërisht, për të dallimeve në mënyrën se si dy grupe bëjnë paratë e tyre. Pasur kanë përfituar nga një bum katër-vjeçare në tregun e aksioneve, ndërkohë që normat e larta të papunësisë kanë vazhduar të mbajnë poshtë të ardhurat e rrogetareve.

"Ne kemi në Basi mesme

gjeografikisht tre dekada e problemeve të shoqëruara nga papunësia e lartë, "tha Lawrence Mishel i Institutit të Politikave Ekonomike, një të majtë të qendrës kërkimore grup i

n Uashington. "Kjo papunësia e lartë që ne e dimë zvogëlon rritjen e pagave në të gjithë shkallën e pagave, por aq më tepër për pjesën e poshtme sesa mes dhe në mes se në krye."

Në analizën e tij, z Saez tha se ai nuk sheh arsye që kjo prirje do të ndryshojë për vitin 2012, e cila ende nuk është analizuar. Për këtë vit, "Të ardhurat e top 1 për qind do të ngjarë rritje, për shkak të çmimeve të aksioneve, lulëzon si retiming i të ardhurave më të larta për të shmangur 2013 normat tatimore më të lartë", shkroi zoti Saez, duke iu referuar rritjes së tatimit mbi të ardhurat për të pasurit që u miratuan nga Kongresi në janar. Të ardhurat e tjera ", 99 për qind do të ngjarë të rritet shumë më modeste," tha ai.

Duke përjashtuar të ardhurat nga fitimet e investimeve, top 10 për qind e fituesve mori 46.5 për qind të të gjithë të ardhurave në vitin 2011, përqindjen më të lartë që nga viti 1917, z Saez tha, duke cituar një trup i madh i punës për shpërndarjen e fitimeve gjatë shekullit të kaluar se ai ka prodhuar me Piketty ekonomisti Thomas i Shkollës Ekonomike të Parisit.

Shqetësim për pagat në rënie të amerikanëve që punojnë dhe nivelet e larta të pabarazisë vazhdueshme paraqitur rëndë në presidentit Obama shtetin e Bashkimit kësaj jave. Ai propozoi ngritjen e pagës minimale federale në $ 9 e 7,25 $ si një mënyrë për të përmirësuar prirje, një propozim që mund të heqë të ardhurat e 15 milion të ardhura të ulëta punëtorëve deri në fund të vitit 2015.

"Le të deklarojnë se në komb të pasura në tokë, askush që punon me kohë të plotë duhet të ketë për të jetuar në varfëri," tha zoti Obama në fjalimin e tij në Kongres.

Këshilltarët ekonomike të zotit Obama thonë se ai ka qenë i animuar nga nivelet e yawning e vendit të pabarazisë, dhe administrata ka vënë përpara disa propozime për të adresuar hendekun. Ato përfshijnë taksa më të larta në një grup të vogël të familjeve më të pasura dhe një zgjerim të ndihmave për familjet më të ulëta dhe të mesme të ardhura nëpërmjet programeve si të Aktit të përballueshme Care.

Të dhënat e analizuara nga z Piketty dhe z Saez tregon se pabarazia e të ardhurave - siç matet nga proporcionin e të ardhurave të marra nga lartë 1 për qind të fituesve të - arriti në një të lartë moderne vetëm para recesioni goditi në vitin 2009. Kriza financiare dhe pasojat e saj goditi familjet e pasura e vështirë. Por që atëherë, të ardhurat e tyre kanë këput përsëri, në qoftë se jo për 2.007 kulmin e tyre.

Kjo nuk është e vërtetë për familjet mesatare pune. Pas kontabilitetit për inflacionin, të ardhurat mesatare familjare ka rënë gjatë dy viteve të fundit. Në vitin 2011, ajo stagnuar për më të varfërit dhe ra për ata që janë në mes të shpërndarjes së të ardhurave , tregojnë të dhënat e regjistrimit. Ardhurat mesatare familjare, e cila ishte 50.054 $ në vitin 2011, është rreth 9 për qind më e ulët se ajo ishte në vitin 1999, pas kontabilitetit për inflacionin.

Masat e pabarazisë ndryshojnë në varësi të faktit nëse ato maten pas ose para taksave, dhe nëse janë apo jo ata përfshijnë transferet qeveritare si të Sigurimeve Shoqërore pagesave, pulla e ushqimit dhe kreditë e tjera.

Hulumtimi i udhëhequr nga ekonomisti Cornell Burkhauser Richard V., për shembull, kërkoi të matur shëndetin ekonomik të familjeve të klasës së mesme , duke përfshirë taksat, të ardhurat e programeve, transferim dhe përfitime si sigurim shëndetësor. Ai gjeti se 1979-2007, të ardhurat mesatare u rrit me rreth 18.2 për qind gjatë gjithë sesa nga 3.2 për qind të numërimit të ardhura vetëm.

Në një intervistë, zoti Burkhauser tha se numrat e tij të matur "se sa janë burimet që personi ka për të jetuar në ndryshimin me kalimin e kohës", ndërsa z Piketty dhe numrat e zotit Saez e matur "se si janë njerëz të ndryshëm duke u shpërblyer në treg."

"Kjo është një pyetje e drejtë për të kërkuar, por kjo është një pyetje shumë të ndryshme për të pyetur se," Çfarë burime nuk kanë amerikanët? ' "Z. Burkhauser tha. Veçanërisht, shumë nga politika progresive të administratës së Obamës kanë qenë synonte blunting efektet e pabarazisë në të ardhura, në vend se trajtimin pabarazinë e të ardhurave vetë.

Z. Saez ka mbrojtur politikat më agresive që synojnë pabarazinë e të ardhurave. "Bie në përqendrim të ardhurave për shkak të rënieve ekonomike janë të përkohshme nëse rregullimi drastike dhe ndryshimet e politikave tatimore janë zbatuar," tha z Saez në analizën e tij.

Ndryshimet e fundit të politikave, duke përfshirë rritjen e taksave dhe reformën rregullatore financiare , shkruante ai, "nuk janë të papërfillshme, por ata janë të afërm modeste për ndryshimet politike që ndodhën vijnë nga Depresioni i Madh . Prandaj, duket e pamundur që përqendrimi SHBA të ardhurat do të bien shumë në vitet e ardhshme. "

Lini një Përgjigju