Економската нееднаквост ќе ве натера песимист

Зошто е важно нееднаквоста во приходите

4 графики кои покажуваат колку Пораст на нееднаквоста во приходите зголемува Песимизмот

ИЗВОР: АП / Еван Vucci

Окупираат DC демонстранти се види утро патници прошетка низ Мекферсон плоштад во Вашингтон на Понеделник Декември 5, 2011 година. Јаз во приходите помеѓу богатите и сите други се големи и добивање на поголеми, додека средната класа приходи стагнира. Ова предизвика загриженост дека средната класа на нацијата не е споделување на економскиот раст, како што има во минатото, и [...]

Како се економската нееднаквост влијае на вашето здравје?

67136647-нееднаквост-и-данок паузи

Ви благодариме повторно inequality.org!

Нееднаквост и здравје

Како не нееднаквост и здравјето се однесуваат? Зголемување на докази од научници од целиот свет покажуваат дека многу здравствените резултати - од очекуваното траење на животот за смртноста на доенчињата и дебелината - може да биде поврзан со нивото на економска нееднаквост во рамките на дадена популација. Поголема економска нееднаквост се чини дека води до полоши здравствени исходи.

Со поголема нееднаквост, епидемиолозите - научниците [...]

Селаните треба вили

040611scheer

Од страна на Роберт Шир

6 април 2011 година " TruthDig "- А" работничката класа херој ", ни рече Џон Ленон во неговата песна на таа титула," е нешто што треба да биде / ве смешан со религијата и секс и ТВ / И мислите дека сте толку паметни и бескласно и слободен / Но ти си уште ебат селани колку што можам да видам. "

На [...]

Робин Худ во Обратна во САД: Седум Примери

99.class-војна-fish_fec41

од: Бил Quigley, Truthout |

Богатите се добива побогати и сиромашните и средната класа се добива посиромашните во САД игра. Еве седум примери кои покажуваат како САД се минува низ "Робин Худ во обратна насока."

Помеѓу 1948 и 1979 година, најбогатите 10 отсто од семејствата во САД тврдеа 33 проценти од просечниот раст приход. Помеѓу 2000 и 2007 година, најбогатите [...]

Тоа е нееднаквоста, глупав! - Единаесет табели кои се објасни сè што е во ред со Америка

нееднаквост-inforgraphic_master_0

- Со Дејв Gilson и Каролин Перо

Како Богата СЕ SUPERRICH?

А огромен удел на економскиот раст на нацијата во текот на изминатите 30 години се качил на врвот една стотинка од еден процент, кој сега се направи просек од 27.000.000 $ по домаќинство. Просечните примања за дното 90 проценти од нас? $ 31,244.

Забелешка: Податоците за 2007 година (најактуелните) не ја одразува влијанието [...]