Вистината За Даноци

Growth_after-tax_income_93-03

Основите

Даночните приходи на физички лица и данокот на плати, кој се одзема од платата на работниците и се користи за да помогне во финансирањето на социјално осигурување и здравствена, секоја составена околу 40 отсто од федералните приходи во 2010 година. На сојузната влада, исто така, ги собира приходите од корпоративните даноци, акцизи и други извори.

Основи политика: - детето даночен кредит - од 2001 и 2003 година намалување на даноците - каде ни Федералната даночна долари одат? - На недвижности [...]

Лажниот дебата за долг

falsedebateondebt_300

Од страна на Роберт Шир

Во секогаш-самодоволен друштво на богати и моќни, тоа е поради тоа што таму никогаш не е да биде кој било израз на каење или други признавање на болка тие се нанесени на помала смртници тие толку cavalierly ограби. Тоа е погодно за нив дека медиумите и политичарите, кои тие се случи да поседувате, ретко се поврзете на точки меѓу измамите кои го направија богат [...]

Републичкиот буџет Значи Loony Дури и овошјето со јатка дека тоа е ореви!

032911pitt2

од: Дејв Џонсон, Кампања за иднината на Америка

Републичкиот буџет е толку налудничав тоа е дури и одбивајќи десничарската ореви! Колку често се случува тоа?

Републиканците се гласа за нивните буџетски план оваа недела. Планот елиминира Medicare и Medicaid храброст, храброст остатокот од владата (освен она нивната нафтена компанија и воено-изведувач спонзори да заработат пари од), додека драматично намалување на даноците на богатите и корпорации. Новинарите [...]

Буџет битки: Звук, бес и fakery

wmon_budget_wars

од: Ричард Д Волф, Truthout |

Недели од голем публицитет дебати - некои во Конгресот, повеќе во медиумите - донесе републиканците и демократите на буџет договор. Да се ​​зголеми вниманието на јавноста, тие се заканија дека е можно владата исклучување. И двете страни велат дека големите владин дефицит и акумулираниот долг биле "сериозни проблеми." Тие се согласија дека решавањето на нив се бара само намалување на трошоците, не приходи се зголемува. Во дует, тие [...]

Реал предлогот на претседателот Обама (и зошто тоа е ризично)

Си-DeathOfMiddleClass-веб

Од страна на Роберт Рајх |

Пол Рајан вели дека неговата буџетски план ќе се намали $ 4400000000000 повеќе од десет години. Претседателот вели дека неговата новиот план ќе се намали $ 4000000000000 над дванаесет години.

Ајде да добие вистински. Десет или дванаесет години буџети се глупости. Тешко е доволно да се предвидат буџети една или две години во иднината. Помеѓу сега и 2022 или 2024 на економија најверојатно ќе се качил преку обновување (јас ќе [...]

Се борат за народна буџет

clenched_fist

Од Катрина Vanden Heuvel |

Во средата, претседателот Обама зборуваше во елоквентен јазик на нашиот општествен договор, на прогресивниот патриотизам, и на улогата на владата која ни помага да се "направи заедно што не можеме да правиме, како и за нас самите." Тоа беше јасно прекор Робин Републиканската партија е качулка во Обратна агенда земање од сиромашните и средната класа, со цел да се зачува даночни олеснувања за корпорации и најбогатите [...]

Како 12 мултинационални корпорации избегне плаќањето на даноците

storyteaser_lobbyingreport2.jpg_thumbs_600x639_310x220

Нов извештај покажува како некои од најголемите светски компании плаќаат ништо на IRS преку лобирање и дупки.

Од Џулијан Escobedo Шепард

Во текот на изминатиот месец, General Electric се одржува до како на врвот на корпоративните вампиризмот - најголемите корпорација во светот во најниската во светот данок заграда. Но, тоа не е само ГЕ тоа е bilking системот и плаќаат нула долари во даноци.

A [...]

Републиканската партија Подржува Нападите Планирано родителство, за здравство и средна класа

storyimages_1301251992_screenshot20110327at11.52.31am.png_640x275_310x220

Од Итан Рим (Извршен директор, за здравство за Америка сега) |

Републиканската напади врз нашата здравствена заштита очигледно немаат граници. Републиканската партија е управувано од страна на моќни, екстремистички опсесија со враќање назад на часовникот на здравствени услуги на жените и поткопување на безбедноста во здравството на семејствата на Америка. Ова беше очигледна во текот на буџетот разговори минатата недела, кога републиканците werewilling да се затвори [...]

Обама "жртвување" Посети на сиромашните и средната класа Најтешко

Sinkin економија = даночни намалувања за богатите

Нацијата, уредници

Говорот на претседателот Обама разоткривање на неговата дефицит план за намалување на содржани неколку големи изненадувања-по својата просторија, тоа беше наменета за зачувување на погрешни претпоставки зад целата дефицит дискусија-но некои од неговите зборови беа добредојдени. Претседателот рече дека социјално осигурување и здравствена основните американски обврски, а во укор до конгресмен Пол Рајан, лево овие социјалните програми во голема мера недопрено. Тој исто така, одби да го обнови даночни намалувања на Буш [...]

Републиканска исклучување исклучи економијата - затоа направете го Парчињата тие бараат

storyimages_1301251992_screenshot20110327at11.52.31am.png_640x275_310x220

Од: Дејв Џонсон, Кампања за иднината на Америка |

Прогресивно Кавказ ко-претседател Р Кит Елисон, (D-Минесота), како и други членови на прогресивната Кавказ реагираат на предлог-буџетот Р Пол Рајан.

Тука сме само четири месеци во републиканската контрола на Претставничкиот дом и Владата се гаси! Кога ќе им даде моќ на луѓето кои ги мразат владата, што мислите тие се случува да се направи? Бидејќи [...]