Џон Стјуарт и "The Daily Show" Земете на Мит Ромни и 47 отсто ... Се разбира

JonStewart47PerMitt

Среда Септември 19, 2012

Ловоров Браун Високи писателот, BuddyTV

Постојат само неколку работи во овој свет ние може да зависи. Смрт. Даноци. Џон Стјуарт skewering претседателски кандидат кој прави потенцијално кариера не завршува изјава за camera.So очигледно Џон Стјуарт мораше да се зборува за 47-отсто изјава Мит Ромни за The Daily Show. Што друг избор не тој? И она што други смешен, остроумен [...]

Влошување богатство нееднаквост од трката

wealthgap

Од Tami Luhby @ CNNMoney 21 Јуни, 2012: 01:09 ЕТ

Големата рецесија ја прошири богатство празнината, и трката е главен фактор.

ЊУЈОРК (CNNMoney) - белиот не Американци имаат 22 пати повеќе богатство од црнците - јаз кој речиси двојно се зголеми во текот на Големата рецесија.

Средната нето домаќинство вреди за белците беше $ 110,729 во 2010 година, наспроти 4995 $ за црнците, според неодамна објавениот Бирото за попис фигури.

[...]

Нееднаквост = Нездрава Економија

насловот

Зошто економска нееднаквост не е добро за економија

од Роб URIE

Деветнаесеттиот и во дваесеттиот век видов повеќе дискурси на односот помеѓу концептите на "вистината" и моќ-социјални, политички и економски. На "поглед од никаде," реторички уред на науката и економијата се користи да се тврди дека вистината постои во 'светот' надвор од општествените односи се соочи со предизвиците од Марксистички материјалисти, phenomenologists, културни антрополози и пост-модерен деконструкционисти. Се настојува [...]

Регулирањето на Пророците од Вол Стрит

110.924-NY-протести-hmed7p.grid-8x2

Од Ејми Гудман | |

На окупираат Вол Стрит протести катадневно, се шири во градовите низ САД. "Ние сме 99 отсто", демонстрантите велат, "дека повеќе нема да толерира алчноста и корупцијата на 1 отсто."

На одговор од страна на Њујорк полициска станица е брутална. Сабота, полицијата дојде до повеќе од 700 демонстранти во еден од најголемите масовни апсења во САД [...]

"Борбата за враќање започна" да Акција за повлекување на американскиот сон

Зачувај-Сон-WP

од: Исаија Ј Пул, Кампања за иднината на Америка | Оп-Ед |

Е-маил на кампањата за иднината на Америка испратена до своите приврзаници пред неколку недели со насловот "Како ќе ве однесе назад американскиот сон?" Започна жива дебата на listserv на прогресивните активисти. Што сакаш да кажеш кога ќе се каже "американскиот сон?" Како да и за тоа прашање, [...]

Американскиот сон како што знаеме дека е застарен

032911pitt2

Од Arun Гупта |

Во ера на несигурност, сите ние сакаме безбедност.

Ние сакаме пристоен дом за да се јавите на нашите сопствени, здравството да ни оздрави кога сме болни или стари, образование за подобрување на нашите умови и изгледи за работа, здрава храна и чиста вода за да ни јадев, приходи да се грижат за сите наши потреби, па дури и некои прифатлива луксуз, [...]

Америка Без средната класа - Од Елизабет Ворен

Средната класа погребан

Дали можете да замислите Америка без силна средна класа? Ако можеш, ќе се уште да биде Америка, како што го знаеме?

Денес, еден од пет Американци се невработени, underemployed или едноставно надвор од работа. Еден во девет семејства не можат да направат минимална исплата на нивните кредитни картички. Еден во осум хипотеки е во стандардно или одземање. Еден во осум Американци е на храна марки. Повеќе од 120.000 семејства поднесуваме [...]