Џон Стјуарт и "The Daily Show" Земете на Мит Ромни и 47 отсто ... Се разбира

Среда Септември 19, 2012

Ловоров Браун


Ловоров Браун
Високи писателот, BuddyTV

Џон Стјуарт и "The Daily Show" Земете на Мит Ромни и 47 проценти ... На курсот

Постојат само неколку работи во овој свет ние може да зависи. Смрт. Даноци. Џон Стјуарт skewering претседателски кандидат кој прави потенцијално кариера не завршува изјава за camera.So очигледно Џон Стјуарт мораше да се зборува за 47-отсто изјава Мит Ромни за The Daily Show. Што друг избор не тој? И она што други смешен, остроумен коментари ние би сакале?

За среќа, сите ние - дали ние сме креирање на работни места титаните или 47-percenters сакаат да ја уништи Америка - Живееме во свет во кој Џон Стјуарт секогаш доаѓа преку. На 18 септември епизода на ** The Daily Show, Џон Стјуарт посветени неколку минути да се смее на Мит Ромни и неговата прилично лудо видео коментари на корист вечера.

Шоуто започнува со тоа што не се однесуваат директно на прашањето, во најчудно можен начин: "Нашиот гостин вечерва е Салман Ружди! Не можам да замислам што настаните во моментов во вестите ние ќе се разговара за ... "

Тоа е само почеток. Види го ова за себе (затоа што тоа е funnier отколку ништо што би можела да напише) тука!

Џон Стјуарт, се Џон Стјуарт, треба да се потсетиме на проблеми Мит Ромни, дури и пред најновата снимка. Работи како прилично бескрајни претседателската кампања на Ромни го, претседател Клинт Иствуд е и последните изборот на Републиканската кампања на рестартира.

И тогаш тој добива на видео снимките на Мит Ромни се однесуваат на 47 проценти од Американците како мрзливи moochers кои секогаш ќе гласаат за Обама само за да одржите не-работење.

Или нешто слично. Искрено, јас сум уште не се сигурни што Мит Ромни зборуе. Тоа е веројатно затоа што не сум богат. Наместо тоа, јас сум само сиромашните ТВ писател кој - и покрај никогаш не заработуваат повеќе од 1/10 од она Ромни смета за средната класа - се должат даноци во сите освен една година, бидејќи на возраст од 16, дури и додека се на колеџ студент на финансиска помош, волонтер на Мировниот корпус, дипломиран студент и невработено лице без бенефиции.

Не дека јас сум горчливо за овој вид на работа или ништо.

Впрочем, она што камења се Џон Стјуарт имаат околу Мит Ромни за ова?

  • Г-дин Барнс! Со својата "Ослободете ги песови ..." линија! (Еден од моите омилени, зборува преку мене секое утро кога ќе ги споделите на кучињата)
  • "Всмуквам од цица на bootstrap на креирање на работни места ... цица-има ... подигање цица ..."
  • Е Мит Ромни повеќе поубав од 1993 Крајслер LeBaron? Можеби? Не знам автомобили.
  • А семејство од пет правење 50.000 $ годишно - на износот на пари потребни за да присуствува на вечера Мит Ромни - не плаќа дополнителни данок на доход (само даноци).
  • Луѓе што помалку од $ 20.000 годишно ... Очигледно овие се freeloaders! (За евиденција, авторот на овој напис, кој има докторат од Универзитетот на Ivy-лига, само што направија повеќе од 20.000 $ годишно во 2007, 2008 и 2011).
  • Баба не плаќаат даноци. Освен кога не е богат, како и сите добри бабите.
  • Татко Мит Ромни беше на благосостојба за една година. Затоа, Мит не би можеле да добијат гласовите Тато.

Тоа е се. Тоа е сите за еден клип, во секој случај. Постои мала шанса дека Џон Стјуарт ќе ги игнорира овој во иднина. И ние не би сакале тој да.

Дали Џон Стјуарт отишле премногу далеку? Треба тој се качил понатаму? Колку комедија може ТВ луѓе излегуваат од оваа видео? Оставете го вашиот коментар подолу!

Остави Одговори