Преземе акција

Претставки од Change.org | Започнете со Петиција »

Јавете се на вашиот претставник и да им каже да гласаат против Сенатот Бил 5 и работат на создавање на работни места, наместо казнување на хард-работи наставниците, пожарникари, медицински сестри и други јавни услужни работници кои ги одржуваме нашите заедници оди. Да го повикате вашиот претставник, бирајте 1-888-218-5931.

Принципите на народна партија

Тоа е произлегуваат од срце - од Висконсин, Охајо, Индијана, Мисури, и Ајова - и тоа се шири низ целата земја. Тоа не имаат формална организација или лобистите во Вашингтон подалеку од тоа, но тоа е стекнување на сила сеедно. Како чај партија направи со републиканците во 2010 година, Народната партија ќе изврши притисок демократите во прелиминарните избори и на општите избори кои довеле до 2012 и пошироко да имаат храброст на основни убедувања на партијата. Но, за разлика чај партија, која е coopted од страна на супер-богат, Народната партија претставува потребите и аспирациите на огромното работат средната класа на Америка, заедно со помалку среќните.

Народната партија е посветена на вистината дека Америка е богата нација - побогат од далеку од било кој друг, побогати отколку што некогаш сте биле. Народната партија ги отфрла тврдењата на плутократи кои сакаат со нас да веруваме дека повеќе не можат да си дозволат да живеат пристојна - кои се сечење на плати и бенефиции на повеќето луѓе, напаѓаат синдикатите, и стегајќи јавните буџети. Народната партија нема да им дозволи да ни се претвори еден против друг - синдикално против не-синдикати, јавно вработени против приватни вработен, имигрант против мајчин роден. Ниту пак на Народната партија ќе им овозможи на привилегираните и моќен да ни го одвлекува вниманието од експлозивна концентрација на приходите и богатството на врвот, намалувањето на даноците платени од страна на врвот, и нивната зголемена и неограничено политичка моќ.

Ние се приклучија заедно да се јават овие трендови и да се промовира работните луѓе Бил на правата. Ние сме посветени на:

1. Зголемување на плати и договарање моќ од просекот работните луѓе. Ние ќе престанеме напори да се уништи синдикатите и права колективно договарање. Заштита на работниците кои се обидуваат да формираат синдикати од тоа да биде отпуштен од работа. Го прават тоа полесно за работниците да формираат синдикати преку едноставни до-или надолу гласови на работното место.

2. Бара на Америка супер-богатите да плаќаат фер удел. Зголемување на врвот маргинални даночни стапки, а бројот на даночни рамки на врвот. Третираат приход од капитални добивки исти како обичните приход. Врати данокот на имот. Одземање на државјанството на секој резултат да биде засолниште приход во странство.

3. Заштита и проширување на владините програми од витално значење за работната средната класа и сиромашните. Овие вклучуваат социјална сигурност, К-12 образование, Pell Грантови за хендикепирани ученици, јавниот транспорт, Medicare и Medicaid и Заработени данок на доход кредитни.

4. Завршува корпоративни благосостојба и намалување на издатоците за армијата. Намали трошоците за одбраната. Заврши специјални даночни субвенции за одредени корпорации или индустрии - на државните и федералните нивоа. Намали земјоделските субвенции.

5. Заштеда на социјална сигурност додека го прави повеќе прогресивни. Разрешен првиот $ 20,000 на приходите од социјално осигурување даноци. Сочинуваат разликата - и потреба од дополнителни приходи за социјално осигурување - со зголемување на таванот на тема приход плати данок за социјално осигурување.

6. Завршува доминација на Вол Стрит на економијата и спречување на какви било идни даночниот обврзник-финансирани спас. Раскинуваат најголеми банки на Вол Стрит и стави капа нивната големина. Линк плати на улица до долгорочен профит отколку краткорочните шпекулации. Предмет на сите финансиски трансакции на една десетина од еден процент на трансакции данок.

7. Целосно спроведување на прописите кои ги штитат работниците, потрошувачите, малите инвеститори, и на животната средина. Се подигне казни за корпорациите кои ги прекршуваат. Проширете спроведување штабови. Обезбеди повеќе приватни права на дејствување.

8. Обезбедување на пристапни здравствена заштита на сите Американци. Новиот закон здравје не е доволно. Ние ќе се бориме за еден обврзник - изработка на Medicare достапни за сите. Крајот на плаќање по услуга и да се создаде "одговорни за грижа" организации кои се фокусираат на здрава резултати.

9. Забавување и на крајот обратен климатските промени. Ние ќе се бориме за ограничување на емисиите на јаглерод. Наметне таванот на емисиите или јаглерод данок на загадувачите. Врати приходите од овие до американскиот народ, во форма на даночни намалувања за работните средната класа.

10. Прв голем пари надвор од политиката. Ние ќе се бориме да го назначи Врховниот суд, кој ќе го прифати граѓаните Јунајтед против ПФЕ. Бараат целосно обелоденување на сите придонеси за или против кој било кандидат. Обезбеди целосна јавното финансирање за сите претседателски, губернаторски, и законодавната кандидати во сите општи избори.

Неколку од местата што се случува:

Медисон (во тек).
Des Moines (во тек).
10 март: Индијанаполис. Се соберат во 10:00 и митинг во 11:30 часот во Statehouse, В Вашингтон Св 200, Индијанаполис. Собири ќе продолжи на главниот град до ќор-сокак е завршена.
11 март: Сент Луис. Центарот на 03:30 на Kiener Плаза. СБ 1 се очекува да се гласа за во Сенатот на неделата на 3/7 или 3/14.
4 април: Во градовите низ Америка. Мартин Лутер Кинг Џуниор ден - Демонстрации да се покаже дека "Ние сме едно."


За повеќе информации, посетете < www.ohaflcio.org >. Cf. Тим Burga, опозицијата сведоштво на Сенатот Бил 5 пред Охајо Сенатот осигурување, стопански комори, и Комитетот за труд , 22 февруари 2011 година.

Остави Одговори